The Godfather komt terug in de bioscoopzalen

‘The Godfather’ wordt opnieuw gespeeld in 55 Amerikaanse bioscoopzalen. De terugkeer van de film naar het witte doek is een stunt ter ere van de veertigste verjaardag van het maffia-epos.

Op 1 maart, exact veertig jaar na de officiële release, wordt de film over het reilen en zeilen van de maffiafamilie Corleone opnieuw gedraaid in 55 Amerikaanse filmzalen. De stunt is een initiatief van Paramount Pictures, dat de film ook digitaal restaureerde. Er zijn momenteel geen plannen om de stunt ook buiten de VS te doen.

Het maffia-epos van Francis Ford Coppola won in 1972 drie Oscars: die voor beste film, beste aangepaste script en beste mannelijke hoofdrol (Marlon Brando). Op IMDB is het de tweede hoogst gerangschikte film na ‘The Shawshank Redemption’. ‘The Godfather’ kreeg twee sequels: The Godfather Part II -dat zes Oscars won waaronder die voor beste film- en The Godfather Part III, dat geen enkele van zijn zeven Oscarnominaties kon verzilveren. (BW)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content