‘The Broken Circle’ in de running voor Europese Filmprijs

‘The Broken Circle Breakdown’ staat op de longlist van 46 speelfilms die in aanmerking komen voor de Europese Filmprijzen 2013. Op 9 november worden de genomineerden bekendgemaakt.

‘The Broken Circle Breakdown’ staat op de longlist van 46 speelfilms die in aanmerking komen voor de Europese Filmprijzen 2013. De prent van Felix van Groeningen was al eerder geselecteerd voor de EFA People’s Choice Award waarvan de winnaar door het Europese filmpubliek wordt aangeduid.

Naast “The Broken Circle Breakdown”, staat het Nederlandse “Borgman” van Alex van Warmerdam met Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets op de lijst van 46. Ook “The Congress” van Ari Folman kleurt Belgisch. De film werd gecoproduceerd door het productiehuis Entre Chien et Loup, terwijl een belangrijk deel van de animatie door de Brusselse studio Walking the Dog van Anton Roebben en Eric Goossens werd uitgevoerd.

2.900 leden van de European Film Academy gaan komende weken hun stem uitbrengen in de verschillende categorieën Beste Europese Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. Deze nominaties worden op 9 november bekendgemaakt, de uiteindelijke winnaars op 7 december in Berlijn. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content