‘The Broken Circle Breakdown’ wint Internationale Persprijs in Palm Springs

‘The Broken Circle Breakdown’ heeft zaterdagnacht tijdens de 25ste editie van het Palm Springs International Film Festival de Fipresci Internationale Persprijs voor Beste Niet-Engelstalige Film gewonnen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Sinds 21 december staat de film van Felix van Groeningen, de Belgische Oscarinzending, samen met nog acht andere titels op een shortlist waaruit de vijf genomineerden in de categorie voor Beste Niet-Engelstalige Film worden gekozen. Alle negen films worden dit weekend voor een laatste maal getoond aan twee groepen bestaande uit leden van

Academy of Motion Picture Sciences (AMPAS) in Los Angeles en New York.

Strategisch moment

De Fipresci Jury kon kiezen uit alle op het festival vertoonde inzendingen voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Dat waren ze bijna allemaal, inclusief de negen titels op de shortlist. ‘Het winnen van de Internationale Persprijs voor Beste Niet-Engelstalige Film van het Jaar is een opsteker voor Felix van Groeningen en zijn film. Het gebeurt op een strategisch moment, net tijdens het weekend wanneer de negen overgebleven kandidaten voor een allerlaatste maal worden voorgesteld aan twee groepen van stemgerechtigde leden in Los Angeles als New York”, zegt het VAF.Volgende donderdagnamiddag worden in Beverly Hills alle Oscarnominaties bekendgemaakt.

Het Palm Springs International Film Festival (PSIFF) werd 25 jaar geleden opgestart door de ondertussen overleden Sonny Bono, gekend van het muziekduo Sonny & Cher, die er op dat ogenblik ook burgemeester was. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content