”The Broken Circle Breakdown’ is geweldig’ (Jessica Chastain)

Actrice Jessica Chastain was aangenaam verrast toen ze ‘The Broken Circle Breakdown’ had bekeken, en steekt dat niet onder stoelen of banken: ‘Ik raad jullie aan de Belgische Oscarinzending te gaan kijken’.

De succesfilm van regisseur Felix Van Groeningen heeft er een fan bij: de Amerikaanse actrice Jessica Chastain. “Ik raad jullie allemaal aan ‘The Broken Circle Breakdown’ te bekijken”, zegt ze op haar Facebook-pagina.

“Het is zo’n geweldige film”, gaat ze verder. “Acteurs Johan Heldenbergh en Veerle Baetens zijn adembenemend goed. En de muziek is gewoonweg fantastisch!” De lofzang over de Belgische inzending komt een maand na de Oscaruitreiking een beetje laat, maar de actrice zet via het sociale netwerk de Belgische film toch nog eens internationaal extra in de aandacht. Dat kan alleen maar positief uitdraaien voor Van Groeningen en Baetens, die een internationale carrière wel zien zitten.

Jessica Chastain heeft zo’n 300.000 volgers op Facebook. Velen van hen zijn het met haar eens. “Ik zeg dit al maandenlang, het is mijn favoriete film van 2013”, laat een Amerikaanse fan weten. “De muziek neemt je vanaf het begin mee in de film. Prachtig verhaal, ongelooflijke acteerprestaties, zeer innemend en hartverscheurend.”

Chastain is zelf al twee keer genomineerd voor een Oscar, in 2012 voor haar bijrol in ‘The Help’ en in 2013 voor de hoofdrol als CIA-agente in ‘Zero Dark Thirty’. Voor die laatste film kreeg ze een Golden Globe. (FL)


Bericht door Jessica Chastain.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content