The Broken Circle Breakdown in de prijzen in Hollywood

Een week voor de uitreiking van de Oscars heeft The Broken Circle Breakdown nog een Hollywoodprijs op zak gestoken. De film won de Satellite Award voor beste internationale film.

Felix van Groeningen en zijn entourage kunnen met een goed gevoel afzakken naar het Dolby Theatre in Hollywood, waar komende zondag de Oscars worden uitgereikt . The Broken Circle Breakdown won afgelopen weekend de Satellite Award voor beste internationale film. Onder de genomineerden bevonden zich ook de Oscargenomineerde films ‘Jagten’ van Tomas Vinterberg en ‘La Grande Belezza’ van Paolo Sorentino. ‘La Vie d’Adèle’ en de Iraanse film ‘The Past’ waren de andere kanshebbers.

De Satellite Awards zijn zowat de laatste onderscheidingen die worden uitgereikt voor de finale stemronde voor de Oscars dinsdagnacht wordt afgesloten. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door de bij de International Press Academy (IPA) in Los Angeles aangesloten journalisten. IPA is de tegenhanger van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) die de Golden Globes uitdeelt.

Ook een César?

Vrijdag 28 februari kan de succesfilm van van Groeningen de prijzenkast nog aanvullen met een César, zeg maar de Franse Oscars. In de categorie Beste Buitenlandse Film neemt de film het op tegen Django Unchained van Quentin Tarantino, Blue Jasmine van Woody Allen, Sorrentino’s La Grande Belezza en het Spaanse Blancanieves van Pablo Berger. Ook Patrick Ridremonts Dead Man Talking is in de running. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content