‘The Avengers’ nog geen succes bij internetpiraten

Superheldenfilm ‘The Avengers’ breekt alle records, behalve één. Volgens The Hollywood Reporter zijn de men in tights heel wat minder populair bij de downloaders.

Vorig weekend haalde ‘The Avengers’ nog de geschiedenisboeken met een recordopbrengst van 200.3 miljoen dollar, en de teller blijft stijgen. Tegelijk doet de film het helemaal niet zo goed op internet. Steven Soderberghs ‘Haywire’, die al maanden geleden uitkwam, werd veel vaker gedownload.

Beide films moeten het echter afleggen tegen ‘This Means War’, een spionage comedy met Reese Witherspoon, Tom Hardy en Chris Pine. Met een derde plaats haalt ‘The Avengers’ nog steeds het podium, maar toch heeft het gegeven de filmwereld aan het speculeren gezet.

Avengerij
Er worden meteen verschillende conclusies getrokken. Die gaan van piraterij wordt overroepen tot de slechte kwaliteit ontmoedigt downloaden. De eerste conclusie wordt meteen afgeschreven door website Plagiarism Today: ‘Zeggen dat ‘The Avengers deed het goed, daarom is piraterij geen probleem’ is zoals zeggen ‘vandaag is het koud, daarom is global warming onzin’.

Een extrapolatie van slechts één gegeven is zeker en vast niet de manier. De slechte kwaliteit zou wel eens een accurate verklaring kunnen zijn. De enige beschikbare downloads zijn opgenomen met een gsm of een camera in de bioscoopzaal. De beelden zijn daarom niet altijd even scherp en er is regelmatig achtergrondlawaai. Daar komt nog eens bij dat Marvel er erg veel voor over had om lekken te voorkomen. In sommige bioscopen werden zelf handtassen gecontroleerd of werd er geëxperimenteerd met lichtspots om filmers te betrappen.

DVD RIP

De kans bestaat dat ‘The Avengers’ nog een inhaalmanoeuvre doet wanneer de DVD uitkomt. Op dat moment kunnen downloaders een DVD rip van het internet halen waarvan de kwaliteit vaak wel goed is. Je hoeft natuurlijk niet zo lang te wachten, het superheldenspektakel zal nog vele weken in de bioscoopzalen te zien zijn. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content