The Avengers en Silver Linings Playbook grote winnaars op MTV Movie Awards

Zowel de superheldenfilm ‘The Avengers’ – Film van het Jaar – als de romantische komedie ‘Silver Linings Playbook’ gingen met drie prijzen naar huis tijdens de MTV Movie Awards.

‘The Avengers’ ging in Los Angeles met de grootste eer lopen en won de prijs voor Film van het Jaar. Marvels giga-blockbuster ‘The Avengers’ had ook het beste gevecht en de beste slechterik in huis.

De hoofdpersonages van ‘Silver Linings Playbook’ Bradley Cooper (‘The Hangover’) en Jennifer Lawrence (‘The Hunger Games’) wonnen respectievelijk de prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke rol. Ze kregen ook een award voor beste kus.

Het beste ‘WTF Moment’ was een passage in ‘Django Unchained’ met Jamie Foxx en Samuel L. Jackson. Jamie Foxx kreeg er een Generation Award bovenop, uitgereikt door zijn co-star in ‘Django Unchained’ Kerry Washington.

Er waren nog enkele eigenzinnige onderscheidingen, zoals beste ‘shirtloze prestatie’, gewonnen door Taylor Lautner (‘Twilight’). Peter Dinklage overhandigde de Comedic Genius Award aan grapjas Will Ferrell (‘Anchorman’).

De Britse Emma Watson, wereldberoemd voor haar rol van Hermelien Griffel in de Harry Potter-films, ging aan de haal met de tweede MTV Trailblazer Award. Die prijs wordt toegekend aan de beste jonge acteurs of actrices die ‘hun eigen, unieke weg in de filmindustrie banen’. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content