Terry Gilliam: ‘Wie een film maakt over Don Quichot is even gek als zijn protagonist’

Terry Gilliam © REUTERS

Regisseur Terry Gilliam wil de vervloekte Don Quichot-film nieuw leven inblazen. ‘Het is als de mythe van Sisyphus, de steen blijft steeds terugrollen,’ aldus de regisseur over zijn filmproject.

Nu Terry Gilliam zijn bankrekening opnieuw heeft aangespekt met de liveshow van Monty Python, kan hij zijn tijd opnieuw stoppen in het gedoemde filmproject ‘The Man Who Killed Don Quixote’.

‘Het is mijn plan om de film over Don Quichot af te maken, maar mijn plannen komen meestal niet overeen met de realiteit,’ vertelt Gilliam aan Rolling Stone. ‘We zullen zien wat er gebeurt. Momenteel hebben we – weer maar eens – te maken met een kleine tegenslag. Het is als de mythe van Sisyphus, de steen blijft steeds terugrollen. Net wanneer de top van de berg in zicht is,’ aldus de regisseur. ‘Nee, ik ben geen happy camper op dit moment,’ lacht hij.

Over de reden waarom hij toch blijft proberen om zijn droom waar te maken zegt hij het volgende: ‘Ik ben koppig en dom. Ik heb er al heel wat jaren mee verspild. Als je een film maakt over Don Quichot, word je even gek als Don Quichot.’ Of de verfilming van het werk van Cervantes er ooit komt, is dus nog steeds onduidelijk.

Herbekijk hieronder de trailer van ‘Lost in La Mancha’, de documentaire uit 2002 over het falende filmproject. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content