Tarantino gaat script ‘The Hateful Eight’ live brengen op podium

© Nancy Pastor/Polaris pour Le Vif/L'Express

Quentin Tarantino gaat, samen met enkele uitverkoren acteurs, het scenario van de western ‘The Hateful Eight’ voorlezen in Los Angeles.

Quentin Tarantino gaat, samen met enkele uitverkoren acteurs, het scenario van ‘The Hateful Eight’ voorlezen in Los Angeles. Nadat het scenario was gelekt naar het internet, besloot de regisseur de prent niet te verfilmen.

Regisseur Quentin Tarantino zal het script van ‘The Hateful Eight’ 24 april voorlezen in het LACMA’s Bing Theater in Los Angeles. Dit doet hij samen met enkele acteurs die hij zelf gekozen heeft. De lezing zal niet opgenomen of gestreamd worden, een plaatsje in het theater bemachtigen is dus de enige manier om Tarantino en co aan het werk te zien. Je moet er wel 200 dollar, ofwel 146 euro, voor overhebben, en een vliegticket naar LA natuurlijk.

Geen verfilming

De lezing van het scenario is zo exclusief, omdat het waarschijnlijk nooit verfilmd zal worden. Tarantino schreef de western als vervolg op zijn vorige kaskraker ‘Django Unchained’. Maar in januari lekte zijn script. Hij had het scenario naar eigen zeggen slechts aan zes personen laten lezen en voelde zich verraden. Tarantino besliste meteen dat hij ‘The Hateful Eight’ niet ging verfilmen, omdat zijn vertrouwen was geschonden.

De regisseur heeft daarnaast een rechtszaak aangespannen tegen Gawker Media. De website had in januari een link gedeeld naar het volledige scenario van ‘The Hateful Eight’ met het verzoek om het massaal te lezen. Tarantino vond het niet kunnen dat Gawker Media op die manier zijn lezers aanzette om het script illegaal te lezen. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content