‘Take Shelter’ wint La Semaine de la Critique

De nieuwe film ‘Take Shelter’ van Jeff Nichols heeft de hoofdprijs weggekaapt in de sectie La Semaine de la Critique in Cannes. Daarnaast sleepte Nichols ook nog eens de Prix SACD in de wacht.

La Semaine de la Critique is een sectie waarin de internationale pers aanwezig in Cannes hun stem op hun favoriet uitbrengen. Donderdagavond was de vijftigste uitreiking. Jeff Nichols mocht de Grand Prix Nespresso in ontvangst nemen voor zijn nieuwste prent.

In ‘Take Shelter’ speelt Michael Shannon een vader die apocalyptische visioenen krijgt en niet goed weet of hij zijn familie voor het einde van de wereld moet behoeden of ze beter van zichzelf zou redden. Jessica Chastain speelt Michaels vrouw in deze tragische prent.

Jessica Chastain is niet enkel in Cannes om ‘Take Shelter’ te promoten. Ook ‘The Tree of Life’ van Terrence Malick, die in de officiële competitie zit, mag ze op haar CV schrijven.

Lee Chang-dong, de juryvoorzitter van La Semaine de la Critique, gaf Justin Kurzels ‘Snowtown’, een Australische prent over een seriemoordenaar, een speciale vernoeming. Pablo Giorgelli ging met zijn roadmovie ‘Les Acacias’ ook niet met lege handen naar huis. De ACID/CCAS-prijs ging mooi zijn richting uit, net zoals de Very Young Critics Prize.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

J.H.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content