Succes van ‘Zillion’ in voetsporen van ‘Loft’ en ‘Kampioenen’-films

Jonas Vermeulen als Frank Verstraeten in Zillion. © National

Zillion, de nieuwe speelfilm van Robin Pront, heeft tijdens de eerste week in de bioscoop al 132.000 bezoekers gelokt.  Het is sinds Loft (2008) en de eerste twee Kampioenen-films (2013 en 2015) geleden dat een Vlaamse film zo snel en zo sterk uit de startblokken schiet, klinkt het woensdag bij Kinepolis Film Distribution (KFD).

Met deze prestatie doet Zillion het in zijn eerste week in Vlaanderen zelfs beter dan de Amerikaanse blockbuster Top Gun: Maverick, die net voor de zomer uitkwam. In sommige bioscopen moesten zelfs extra filmvoorstellingen worden ingelast om de grote opkomst de baas te kunnen. Dit weekend haalde ‘Zillion’ dubbel zoveel toeschouwers als nummer twee Black Adam.

De film vertelt het verhaal van de flamboyante Frank Verstraeten, die in de jaren negentig discotheek Zillion in Antwerpen uitbouwt tot place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België, terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. In de film nemen Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers, Matteo Simoni en Barbara Sarafian de hoofrollen voor hun rekening.

Partner Content