Steven Spielberg zal ‘American Sniper’ regisseren

Amerikaans regisseur Steven Spielberg (‘Jurassic Park’, ‘Lincoln’) heeft een nieuw filmproject beet. Hij kruipt binnenkort in het regiestoeltje voor ‘American Sniper’.

‘American Sniper’ wordt een adaptatie van de gelijknamige bestseller over Navy SEAL Chris Kyle. Deze autobiografie vertelt hoe de Texaan Kyle de dodelijkste Amerikaanse scherpschutter werd aller tijden. Kyle kwam in februari tragisch aan zijn einde toen hij door een Amerikaanse oorlogsveteraan werd doodgeschoten in de schietclub.

Bradley Cooper (‘The Hangover’) heeft het project van Warner Bros als producer op de rails gezet en zal zelf ook een plek innemen voor de camera. Spielberg zal de film ook gaan producen met Andrew Lazar en Peter Morgan. Het script is van de hand van Jason Hall.

‘American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History’ stond destijds achttien weken in de bestsellerlijst van de New York Times, waarvan dertien weken op nummer één. Cooper nam met zijn productiehuis 22nd & Indiana Pictures vorig jaar al een optie op de rechten van de bestseller.

De productie van ‘American Sniper’ zou begin 2014 van start moeten gaan.

Spielberg was na zijn succes ‘Lincoln’, al even op zoek naar een nieuw project. In januari werd bekend dat zijn nieuwe sciencefictionfilm ‘Robopocalypse’ voor onbepaalde duur werd uitgesteld. Het script van de verfilming van het gelijknamige boek van Daniel H. Wilson, was niet tijdig klaar en de productiekosten zouden te hoog liggen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content