Steven Spielberg: ‘Ik zal Indiana Jones niet laten sterven in de volgende film’

Harrison Ford in Indiana Jones © gf

Regisseur Steven Spielberg heeft op zijn communiezieltje gezworen dat hij actieheld Indiana Jones niet zal laten sterven in de volgende Indiana Jones-film. Op die manier blijft de toekomst voor een eventuele zesde film open.

Spielberg deed de uitspraak omdat Indiana Jones-hoofdrolspeler Harrison Fords alter ego Han Solo in de laatste editie van Star Wars genadeloos werd gedood. Die beslissing zorgde bij Star Wars-fans voor veel consternatie, waarop Ford liet weten zelf om die plot te hebben gevraagd.

Spielberg sprak zich eveneens uit over het einde van zijn carrière, waarvan hij dacht dat het al in 1993 na het uitbrengen van Schindler’s List zou gebeuren. De film won twee Oscars maar Steven had na die belangrijke overwinning geen zin meer om opnieuw te gaan regisseren. “Ik kon het gewoon niet. Het was geen depressie, maar ik was alleen en geïsoleerd. Zo belangrijk en goed ontvangen dat de film was, zo droevig en traumatisch was het verhaal. Het heeft echt sporen nagelaten. Daarom begon ik me af te vragen of ‘Schindler’s List’ de laatste film zou worden die ik ooit zou regisseren.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content