Steven Soderbergh plant een film rond de Panama Papers

© Reuters

Het schandaal rond de Panama Papers wordt verfilmd. Steven Soderbergh is zowel de regisseur als producent met dienst. Hij zal zich baseren op het nieuwe boek ‘Secrecy World’ van de journalist Jake Bernstein.

Met de verfilming van de Panama Papers keert Soderbergh definitief terug naar de filmwereld nadat hij in 2013 bekendmaakte dat hij niet langer films zou maken. In mei werd zijn terugkeer al aangekondigd met het nieuws over zijn regiewerk voor de film Logan Lucky waar hij momenteel nog aan bezig is.

Soderbergh zal het verhaal van de Panama Papers baseren op het aankomend boek van Jake Bernstein, de journalist die mede verantwoordelijk is voor het blootleggen van de 11,5 miljoen documenten over de illegale praktijken van vele machtige rijken over de hele wereld. Ook Knack maakte deel uit van het internationale netwerk aan journalistieke titels dat de Panama Papers onthulde. Het boek en de film zullen allerlei nieuwe details aan het licht brengen, inclusief hoe ze precies tot deze ontdekking zijn gekomen. (KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content