Steven Soderbergh denkt aan toekomst in televisie

Amerikaanse topregisseur Steven Soderbergh heeft onlangs bekend gemaakt zijn toekomst eerder in televisie te zien dan in film.

Regisseur Steven Soderbergh denkt tegenwoordig steeds meer aan een toekomst in de televisie. Na 27 jaar in de filmindustrie te hebben meegedraaid en kleppers als Traffic, de Ocean’s trilogie en Contagion te hebben afgeleverd, vindt hij het zo stilaan welletjes. Hij ziet drama op het kleine scherm als een nieuwe uitdaging en uitlaatklep voor zijn niet aflatende creativiteit.

De geruchtenmolen over een nakend vertrek van de beroemde filmmaker begon al in 2009 te draaien. Toen ging het nog over een nieuwe carrière in de schilderkunst. Als alles volgens plan verloopt, zal de 49-jarige filmmaker een pauze inlassen wat film betreft op zijn 50ste verjaardag in januari. Tot dan zal hij hard werken om zijn laatste twee projecten in schoonheid te beëindigen.

De regisseur is naar eigen zeggen gedesillusioneerd met de beperkte interesse van het Amerikaanse cinemapubliek voor complexe verhaallijnen en karakterisering. Aan de Associated Press vertelde hij hoe een kleine groep mensen die wel belangstelling tonen in ambigue verhaallijnen en ingewikkelde personages steeds meer hun gading vinden in het televisieaanbod.

Soderbergh werkt nu aan de biopic Behind the Candelabra voor HBO, met in de hoofdrollen Michael Douglas als de flamboyante pianist en zanger Liberace en Matt Damon als zijn minnaar Scott Thorson.

Zijn stripperfilm Magic Mike zal in augustus in Belgische zalen te bezichtigen zijn. Afgelopen weekend kende de film de beste opening dat Soderbergh ooit gehad heeft. De film leverde in de Verenigde Staten 39.2 miljoen dollar op en verbreekt daarmee de cijfers van Ocean’s Eleven, Twelve en Thirteen.

In Magic Mike speelt Channing Tatum een stripper die de kunstjes van het vak moet doorgeven aan de nog jonge en onervaren nieuwkomer. De vrouwen in het publiek waren op het openingsweekend met 73% oververtegenwoordigd, schrijft de Los Angeles Times.

Een nieuwe samenwerking tussen Tatum en Soderbergh is nu in de maak voor de psychologishe thriller The Bitter Pill die verwacht wordt in februari 2013. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content