Stephen King’s ‘The Stand’ verfilmd

Na kleppers als ‘The Green Mile’ en ‘Carrie’ vindt opnieuw één van King’s verhalen de weg naar het grote scherm.

The Hollywood Reporter

‘The Stand’ verscheen voor het eerst in 1978. Twaalf jaar later kwam King nog eens terug op het verhaal, met een licht aangepaste versie. Het boek is voor velen het absolute pièce de résistance uit King’s kolossale oeuvre. Doorheen ‘The Stand’ zijn jarenlange verhaallijnen met meer dan een dozijn personages verweven. Het verhaal gaat over een post-apocalyptische wereld, waarin een mysterieus virus ei zo na de hele bevolking heeft uitgeroeid. De zeldzame overblijvers vechten een bittere strijd uit om te overleven, niet in het minst tegen elkaar. Een mysterieus figuur met als naam Randall Flagg fungeert als noodzakelijk booswicht.

Volgens The Hollywood Reporter gaan Warner Bros. en CBS Films nu de handen in elkaar slaan om de roman te verfilmen. Tijdens de komende weken zullen de studio’s en producers samen met de schrijvers en regisseurs de juiste invalshoek bepalen. De kans bestaat dat het verhaal in meerdere episodes wordt gefilmd, aangezien ook het boek in drie grote hoofdstukken is opgesplitst.

ABC herwerkte het verhaal in de nineties al eens tot een tv-serie. Daarvoor bracht ‘The Stand’ meer dan tien jaar in development hell door. King en regisseur George Romero wilden in de jaren tachtig het verhaal uitwerken tot een film, maar de omvang ervan maakte dit tot een aartsmoeilijke opdracht. Ook Marvel Comics is fan, en maakte in 2008 een stripreeks van ‘The Stand’. De werken van King blijven dus inspireren. Momenteel wordt ook ‘The Dark Tower’ in een film gegoten, met een rol voor Javier Bardem.

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content