‘Stardust’ van Nicolas Provost wint Tiger Award

De Belgische videokunstenaar Nicolas Provost won op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam een Tiger Award voor beste korte film.

Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) won de Belgische videokunstenaar Nicolas Provost met zijn inzending ‘Stardust’ een van de drie Tiger Awards voor beste korte film. De andere winnaars waren de Amerikaanse Nathaniel Dorsky met ‘Pastourelle’ en de Amerikaans-Indiase Natasha Mendonca met ‘Jan Villa’. De Italiaan Alberto De Michele streek met ‘I Lupi’ de nominatie voor de European Film Awards op.

Het werk van Provost werd uit 28 inzendingen van over de hele wereld gekozen. Voor zijn project filmde hij met een verborgen camera het dagelijkse leven in Las Vegas. Die ruwe beelden, monteerde hij tot een fictieverhaal. In ‘Stardust’ zijn ook enkele grote Hollywoodsterren te zien. Zonder het te weten spelen John Voight, Jack Nicholson en Dennis Hopper een rolletje in de film. De jury was vol lof over ‘de onverwachte wijze waarop hij de mogelijkheid van documentaire in fictie en van fictie in documentaire openbaart’.

New Arrivals, het online platform voor korte films van de Nederlandse onafhankelijke publieke omroep NTR en het IFFR, organiseerde een open competitie en daarin ging ‘Silent Things’ van Rob Brown (Verenigd Koninkrijk) aan de haal met de winst. Bekijk de film hier

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content