Star Wars met elf nominaties de favoriet in de race om de MTV-filmprijzen

© AFP

De Oscars zijn uitgereikt, en nu staan de MTV Movie Awards op het programma. Met elf nominaties start “Star Wars VII: The Force Awakens” als favoriet in de race om de MTV-filmprijzen.

“Deadpool” heeft acht winstkansen, gevolgd door “Avengers: Age of Ultron” met zes nominaties. In de topcategorie beste film concurreren “Creed”, “Jurassic World” en “Straight Outta Compton” met de drie favorieten.

De prijzen worden op 10 april in Los Angeles voor de 25ste keer uitgereikt. Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio kan met zijn rol in “The Revenant” ook de MTV-prijs winnen. Voor zijn strijd met een beer is hij bovendien genomineerd in de categorie ‘beste gevecht’. Voor de prijs van beste actrice komen onder anderen Alicia Vikander (“Ex Machina”), Charlize Theron (“Mad Max: Fury Road”), Daisy Ridley (“Star Wars”) en Jennifer Lawrence (“Joy”) in aanmerking.

Gastheren van de prijsuitreiking zijn de acteurs Dwayne Johnson en Kevin Hart. Filmliefhebbers krijgen de gelegenheid om hun vookeur online bekend te maken. De trofeeën, goudgekleurde popcornbekers, geven eerder de smaak van de jongere bioscoopganger weer. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content