Star Wars aangeklaagd voor beenbreuk Harrison Ford

Han Solo en Chewbacca © Star Wars

Het productiebedrijf achter Star Wars is aangeklaagd omdat Han Solo-acteur Harrison Ford zijn been brak op de set. Volgens het Britse comité voor gezondheid en veiligheid (HSE) beschermden de filmmakers de acteurs niet voldoende. Dat meldde de BBC op haar website.

Bij het filmen van ‘Star Wars 7: The Force Awakens’ (SWFA) brak Ford zijn been op de set toen hij werd geraakt door een hydraulische metalen deur van het ruimteschip Millennium Falcon. Bij dit incident, dat gebeurde in juni 2014, werd hij vervolgens voor verzorging naar het ziekenhuis overgevlogen. Het HSE klaagt nu het Britse Foodles Production, een dochteronderneming van Disney, aan.

Verantwoordelijkheid werkgevers

Volgens het HSE is er voldoende bewijs dat Foodles zich niet aan de veiligheidsvoorschriften hield. Volgens een woordvoerder “moeten werkgevers voldoende maatregelen nemen om de werknemers te beschermen, zeker als het gaat over een filmset”.

Vertegenwoordigers van het productiehuis zullen voor de rechter verschijnen op 12 mei. SWFA werd gefilmd in de Pinewood Studio’s in Buckinghamshire, waar ook bijna alle Bond-films zijn gedraaid. Daar wordt ook de nieuwe Star Wars-film ingeblikt. De achtste episode komt uit in december 2017. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content