Star Wars 3D deze week in de bioscoop

Woensdag 8 februari komt de 3D-release van Star Wars Episode I: The Phantom Menace in de zalen. De trailer is afgesteld op kinderen en minder intelligente huisdieren.

Woensdag 8 februari komt de re-release van Star Wars Episode I: The Phantom Menace in de zalen. In 3D. Naar aanleiding hiervan is er een nieuwe trailer. En om de doelgroep niet te missen hebben ze bij Lucasarts op zeker gespeeld en de nieuwe trailer afgesteld op kinderen en minder intelligente huisdieren.

Het is ‘a long long time ago’ toen filmmaker George Lucas ons in een collectieve trance bracht met Star Wars in 1977. Tegenwoordig houdt Lucas zich bezig met het aanpassen van zijn eerder werk. En na box office succes voor enkele 3D-films moest Lucas gedacht hebben: “Wat als ik mijn eens geliefde franchise nog wat meer uitmelk?”

Met het fel geanticipeerde The Phantom Menace beantwoordde Lucas in 1999 aan de vraag van horden fans om de vooropgezette negen delen van de in 1977 gestarte Star Wars-franchise verder uit te werken. In 1997 werden deze fans reeds getrakteerd op een zowel digitale restauratie als bewerking van de eerste trilogie naar aanleiding van de twintigjarige verjaardag van Star Wars: Episode IV – A New Hope. Dit was de perfecte aanloop tot het eerste deel van de prequel trilogie.

Maar de Star Wars-franchise is tevens een bijzonder lucratief businessmodel. U wordt binnenkort terug om het hoofd geslagen met promoties allerhande via hamburgerketens, snoepjes- en koekjesfabrikanten, kledij, speelgoed, strips, verzamelkaarten en popjes. George Lucas blijft zijn melkkoe tot de laatste druppel uitpersen. De man die ooit een somber toekomstbeeld schetste in het schitterende THX 1138 (1971) en scoorde met American Graffiti (1973), stond -samen met Steven Spielbergs Jaws (1975)- aan de wieg van de hedendaagse blockbuster. Hij verkondigde vorige maand definitief met het produceren van blockbusters te stoppen.

De release van alle zes episodes op Blu-Ray is nog niet koud of hij laat The Phantom Menace toch maar lekker los in 3D. En de merchandising volgt. Maar vraagt de 3D-versie een verplaatsing naar de bioscoop? Natuurlijk niet! Hoewel de box office resultaten aantonen dat 3D niet echt -of toch niet altijd- aanslaat, blijft Hollywood doodleuk gewezen blockbusters in 3D uitbrengen. Begin april kunt u naar de 3D-transfer van Titanic. En wat volgt erna? Gone with the Wind? Ben Hur? Zolang 3D de illusie wekt dat er geld te verdienen valt blijft de machinerie op volle toeren draaien.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En nu is er ook een trailer om u een idee te geven hoe dit alles er gaat uitzien. De trailer krijgt een surfer dude voice over en meer Jar Jar Binks dan goed is voor een mens. De beelden worden ondersteund door handige tips van de narrator richting Qui-Gon Jinn, Darth Maul en u, de kijker. Het lijkt wel een parodie gemaakt door een of andere bekende YouTuber. Maar het is echt. “That sound can only mean one thing… pod racing.” Tenenkrullend of tragikomisch, we laten u beslissen. (DM/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content