Star Trek verslaat Iron Man en Great Gatsby

Het legendarische ruimteschip Enterprise heeft superheld ‘Iron Man’ en American Dream-man ‘Great Gatsby’ aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa’s ver achter zich gehouden.

Naar schattingen van de studio’s wist ‘Star Trek Into Darkness’ bij zijn openingsweekend ruim 70 miljoen dollar (55 miljoen euro) in het laatje te brengen. Dat is vergelijkbaar met de eerste ‘Star Trek’-film van cultregisseur J.J. Abrams, die op zijn première-weekend in 2009 75 miljoen dollar opbracht.

Na drie weken op de eerste plaats moest ‘Iron Man 3’ zich met een opbrengst van ongeveer 35 miljoen dollar met een tweede plaats tevreden stellen. Maar wereldwijd staat de teller van de zoveelste verfilming van een Marvel Comic op méér dan een miljard.

Het ruimteschip verwees ‘The Great Gatsby’ naar plaats drie. De verfilming van de beroemde roman van F. Scott Fitzgerald over de Roaring Twenties leverde nog eens 23 miljoen dollar op, waardoor het 3D-filmspektakel van Baz Luhrmann in Noord-Amerika (VS en Canada) de 100 miljoen dollar in zicht krijgt. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content