Star Trek-personage Sulu wordt homo

© Star Trek

‘Star Trek: Beyond’ zal voor het eerst in de geschiedenis van de franchise een homoseksueel personage kennen. Niemand minder dan luitenant Sulu zal in de nieuwe film uit de kast komen.

Ter ere van de voormalige Sulu-acteur George Takei, zal het personage uit de Star Trek reeks nu als homoseksueel worden afgebeeld. Takei kwam openlijk uit voor zijn geaardheid in 2005 en de makers van Star Trek: Beyond willen zijn moed nu eren. Dat meldt John Cho, de acteur die Sulu vertolkt in de huidige films, in een interview met de Herald Sun. “Ik vond het wel een goeie invalshoek,” zei Cho over Sulu’s nieuwe seksualiteit, “het was niet om het op te blazen. Dat is wat ik hoop waar we als soort naartoe gaan, om niet langer persoonlijke oriëntaties te politiseren”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Homoseksualiteit is nooit echt geïntroduceerd in sciencefictionfilms en series. Raciale diversiteit en sterke vrouwelijke rollen daarentegen zijn wel vertegenwoordigd in het genre. Het was dus slechts een kwestie van tijd alvorens ook homoseksualiteit zijn intrede deed.

George Takei heeft zich ook uitgesproken over deze verandering aan de canon van Star Trek. Hoewel hij het idee zeker ondersteunt, vindt hij het spijtig dat het moet gebeuren met Sulu. “Ik ben verheugd dat er een homoseksueel personage is,’ zegt hij. “Spijtig genoeg is dit wel een aanpassing aan het werk van Gene (Rodenberry), waarin hij veel moeite heeft gestoken. Ik vind het een zeer ongelukkige keuze”.

Star Trek: Beyond komt op 17 augustus in de zalen. (KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content