‘Star Trek’-bedenker Gene Roddenberry gaat op ruimtereis

De assen van ‘Star Trek’-bedenker Gene Roddenberry en zijn vrouw Majel Barrett, die enkele rollen speelde in de sciencefictionserie, trekken de ruimte in.

Gene Roddenberry, de geestelijke vader van ‘Star trek’, gaat zelf een reis maken naar de ruimte. Niet fysiek, maar wel zijn assen. Die worden in november 2014 in een soort ruimteschip in een baan rond de zon gestuurd.

Roddenberry krijgt het gezelschap van (de assen van) zijn vrouw Majel Barrett-Roddenberry. Zij vertolkte Number One in de pilootaflevering van de sciencefictionreeks en Lwaxana Troi in de tweede serie ‘Star Trek the Next Generation’.

Ook acteur James Doohan, ofte technicus Scotty in ‘Star Trek’, en de invloedrijke Britse sci-fi auteur Arthur C. Clarke zitten op de merkwaardige vlucht. Het viertal worden door het ruimtevaartbedrijf Celestis op pad gestuurd. Celestis is gespecialiseerd in ruimtereizen van menselijke assen. Het toestel werkt op zonne-energie (een experiment van NASA ) en is uitgerust met camera’s zodat de fans van het eerste uur de trip vanuit de huiskamer kunnen volgen.

De overblijfselen van Roddenberry en Doohan gingen eerder al op Star Trek, maar nooit zo ver in de ruimte.

Gene Roddenberry, ook wel The Great Bird of the Galaxy genoemd, doet zijn bijnaam nog maar eens alle eer aan. Naast ‘Star Trek’ is hij de bedenker van de scifi-series ‘Andromeda’ en ‘Earth: Final Conflict’. Hij overleed op 70-jarige leeftijd aan een hartstilstand. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content