Stallones erotische verleden verkocht op eBay

De eerste film met de Amerikaanse acteur erin is een softe pornoprent met een waarde van 412 100 dollar.

Dat we het testosterongehalte van Sylvester Stallone niet mogen onderschatten, wisten we al langer. Met zijn verpersoonlijking van helden zoals Rocky en Rambo wist de acteur zijn weg te vinden naar het pantheon der macho-mannen. Maar wist u ook dat hij in het begin van zijn carrière zijn mannelijkheid op een heel andere manier mocht bewijzen? Een aantal mensen wist het maar al te goed, want deze week zijn de rechten van een erotische film met Stallone in de hoofdrol verkocht op eBay.

Het gaat om The Party at Kitty and Stud’s, een film uit 1970 en ook meteen de eerste film waarin Stallone een belangrijke rol speelde. Die rol was die van Stud, de mannelijke helft van een kinky koppel dat wat vreemden over de vloer vroeg om een paar gewaagde spelletjes mee te spelen. Stallone werkte naar eigen zeggen mee aan het project uit geldnood.

Toen de acteur een sterrenstatus verwierf met Rocky, besloten de makers van Kitty and Stud hun graantje van dat succes mee te pikken. In 1976 brachten ze de prent opnieuw uit als Italian Stallion, de bijnaam van het hoofdpersonage in de Rocky-reeks. Echt stomend ging het er niet aan toe: de film bleek veel braver dan hij aangaf te zijn en wanneer in 2007 een hardcore-versie opdook, moest die het hebben van toegevoegde scènes met andere acteurs.

Stallone zelf kan het allemaal maar weinig schelen: toen hem indertijd de kans werd geboden de filmrechten zelf op te kopen voor 100 000 dollar, bedankte hij vriendelijk. De nieuwe eigenaar telde daarentegen maar liefst 412 100 dollar neer voor de rechten op Italian Stallion en de oorspronkelijke opnames.

Of de film zijn geld ook waard is, is nog een andere vraag. Deze weinig prikkelende trailer doet ons echter het ergste vrezen.


Dieter Brusselaers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content