‘Sprookjesboom’ van De Efteling wordt bioscoopfilm

© Efteling

In februari 2012 verschijnt ‘Sprookjesboom – De film’, de allereerste bioscoopfilm van het Nederlandse attractiepark De Efteling, in de Belgische en Nederlandse bioscopen.

Voor deze eerste lange Nederlandse animatiefilm wordt gebruik gemaakt van de bekende motion capture-technologie. De bekende Sprookjesboom van het Nederlandse pretpark De Efteling was eerder al een televisieserie en groeide uit tot een musical. Naast de fysieke versie van de boom in het pretpark, verschijnt er vanaf februari 2012 ook een film van de Sprookjesboom uit het Sprookjesbos in de Belgische en Nederlandse cinemazalen. ‘Sprookjesboom – De Film’ is de allereerste filmproductie van het park en maakt gebruik van de motion capture-technologie. Met deze technologie worden bewegingen van mensen gekopieerd naar realistische animaties.

In de 65 minuten durende ‘Sprookjesboom – De Film’ belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos per ongeluk in het onbekende Winterland. Ze willen terug naar huis, maar moeten daarvoor eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht worden de bewoners flink tegengewerkt door de Heks. Naast alle bekende personages worden er ook drie nieuwe karakters uit Winterland geïntroduceerd: Kabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir.

Hans Walther neemt de regie van de animatiefilm op zich. Het script komt van Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De film wordt geproduceerd door de Efteling in coproductie met Motek Entertainment. Independent Films brengt de film op 22 februari 2012 uit in de Nederlandse en de Belgische bioscopen.

(Independent Films, NM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content