‘Spin-off’ Star Wars: Rogue One wordt prequel voor A New Hope (video)

© YouTube

Op het Star Wars Celebration event in het Amerikaanse Anaheim heeft regisseur Gareth Edwards een tipje van de sluier opgelicht over ‘Star Wars: Rogue One’, een spin-off van de succesvolle ruimtesaga.

De film zal zich afspelen tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope en wordt dus een prequel voor de originele triologie.

Death Star

De spin-off – al verkiest Disney de term ‘anthology’ – vertelt het verhaal van een groep rebellen die de bouwplannen van de Death Star willen stelen. Die plannen lieten Luke Skywalker toe om de Death Star te vernietigen in Star Wars IV: A New Hope.

Een van de rebellen zal gespeeld worden door Felicity Jones. Volgens Edwards is zij een grote Star Wars-fan en laat ze alles vallen om de hoofdrol op te nemen.

Opmerkelijk is dat er geen Jedi’s zullen voorkomen in de film. ‘Het gaat hier over echte mensen die geen extra krachten hebben. Zij zijn diegenen die ons hoop moeten brengen,’ zei Edwards volgens The Verge.

Teaser trailer

Edwards toonde ook een eerste teaser trailer. Daarin is de stem te horen van Obi-wan Kenobi, over hoe de Jedi de vrede beschermden voor de opkomst van het Empire.

Terwijl is een jungle te zien waarover een Tie Fighter in richting van de Death Star vliegt. Op YouTube circuleren beelden van de teaser trailer die in Anaheim getoond werd.

December 2016

Het is niet zeker dat die beelden ook in de film zullen voorkomen, want de opnames voor Star Wars: Rogue One moeten nog beginnen. Dat staat gepland voor deze zomer. De film wordt in december 2016 in de bioscoopzalen verwacht.

Disney, dat in 2012 de Star Wars-rechten overnam, kondigde vorig jaar al aan dat het spin-offs van de saga zou maken. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content