Spike Lee doet ‘Oldboy’?!

Sinds 2008 wordt gevreesd voor een Amerikaanse remake van het bejubelde ‘Oldboy’. Drie regisseurs en een rechtzaak later blijkt het project nog steeds onderweg, met de onwaarschijnlijke Spike Lee in de regiestoel.

Steven Spielberg, Matthew Vaughn (‘X-men: First Class’,’Kick-Ass’) en Danny Boyle (‘127 Hours’, ‘Slumdog Millionaire’, ‘Trainspotting’) waren dusver de mogelijke kandidaten om een mishandelde versie van Chan-Wook Parks Zuid-Koreaanse meesterwerk te regisseren waar Will Smith eventueel de hoofdrol in zou spelen.

Nu gonst overal het nieuws dat Spike Lee (’25th Hour’, ‘Malcolm X’, ‘Do the Right Thing’) verbonden zou zijn aan het project. De vraag is dan of Lee zijn voorkeur voor politieke en raciale kwesties zal laten doorschemeren in het gewelddadige wraakverhaal.

Cruciaal om te weten is dat de “remake” een verfilming zou zijn van de oorspronkelijke mangareeks van Tsuchiya en Minegishi, die veel milder is dan Chan-Wook Parks hervertelling. Ongepaste vader-dochter relaties en het eten van levende octopus krijg je dan ook niet zo gemakkelijk verkocht aan het Amerikaanse publiek. (DDG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content