Spike Lee bezig aan documentaire Michael Jackson

Regisseur Spike Lee werkt aan een documentaire over het album Bad van Michael Jackson.

Lee is volop bezig aan de verzameling van allerhande beeldmateriaal van hoe het iconische album tot stand is gekomen, de legendarische tournee en het immense succes. De finale stappen van de postproductie zijn nu ingegaan.

De regisseur en vriend van wijlen Michael Jackson, zegt veel geleerd te hebben na al het onuitgegeven materiaal bekeken te hebben. Hij noemt het een ‘schatkist aan ontdekkingen’.

De documentaire, die voorlopig nog geen officiële naam draagt, zal onder andere bestaan uit exclusief materiaal, door Jackson zelf gefilmd achter de schermen en interviews met artiesten die beïnvloed werden door de zanger en met mensen die nauw met hem hebben samengewerkt – muzikanten, songwriters, choreografen, technici, noem maar op.

Lee interviewde artiesten van Kanye West en Cee Lo Green tot Mariah Carey en Sheryl Crow die een achtergrondzangeres was bij de recordbrekende Bad World Tour uit 1987.

Een meer persoonlijke kant van de legende – “hij had een groot gevoel voor humor” – zal worden getoond in de docu die deel zal uitmaken van alles wat er uitkomt ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Bad later dit jaar. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content