Sphinx Gent vertoont simultaan Cannes-opener ‘Grace of Monaco’

Het 67ste filmfestival van Cannes opent woensdag met Grace of Kelly waarin Nicole Kidman de actrice speelt die prinses en stijlicoon werd. De film wordt gelijktijdig vertoond in de Gentse bioscoop Sphinx Cinema.

Het 67ste filmfestival van Cannes staat in de startblokken. Openingsfilm is ‘Grace of Monaco’ van de Franse regisseur Olivier Dahan, die eerder het leven van Edith Piaf verfilmde in ‘La Mome’. Wanneer de fotografen zich woensdag met de camera in de aanslag richting rode loper begeven, zullen alle lenzen gericht zijn op hoofdrolspeelster Nicole Kidman. De Australische schone is altijd een graag geziene gast op het jaarlijkse feestje voor de cinefiel.

In de film speelt Kidman de actrice Grace Kelly, die naast stijlicoon en prinses ook een sleutelfiguur in de Monegaskische Grimaldi-Dynastie. Glamour bij de vleet dus, net datgene waar Cannes verlekkerd op is.

Voor alle duidelijkheid: Grace Of Monaco is geen biopic, zo legde scenarist Arash Amel uit aan Knack Focus. De film zoomt in op 1962, zes jaar na haar sprookjeshuwelijk met prins Reinier II van Monaco. 1962 is het jaar dat Grace Kelly, moeder van twee, ophield Grace Kelly te zijn en zich ontpopte tot prinses.

Sphinx Gent

Wie wil weten hoe Nicole Kidman het er van afbrengt met het kroontje van de voormalige prinses, kan terecht in Sphinx Gent waar de film simultaan vertoond wordt met het filmfestival van Cannes. Noblesse oblige: u wordt verwacht in passende galakledij. De vertoning start, net als in Cannes, om 20 uur. Reserveren kan telefonisch op 09 225 60 86. Bioscooptickets kosten 9 euro. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content