‘Sopranos’-scenarist werkt aan remake van ‘Scarface’

© gf

Scenarioschrijver Terence Winter (bekend van ‘The Sopranos’, ‘Boardwalk Empire’ en ‘The Wolf of Wall Street’) werkt aan een voorlopige versie van een remake van Brian De Palma’s ‘Scarface’, de crimineel goede gangsterfilm uit 1983 met Al Pacino.

Dat meldt het showbizzblad Variety op basis van bronnen bij de productie.

Terence Winter, die ook schreef aan het script van ‘The Sopranos’, ‘Boardwalk Empire’ en ‘The Wolf of Wall Street’, zal een eerste versie van het script bijschaven, luidt het bij insiders. Hij moet van de filmplot uit 1983 een hedendaagse versie maken die in Los Angeles plaatsvindt.

In de film van Brian De Palma speelt de actie zich af in Miami, Florida, en speelt Pacino de rol van de Cubaans-Amerikaanse gangster Tony Montana. Productiemaatschappij Universal koos voor Winter omdat hij ervaring heeft met het schrijven van misdaadseries en -films. Bovendien heeft hij contact met voormalige misdadigers, zegt de insider. De regie van de film is in handen van Antoine Fuqua (‘Training Day’). Over de hoofdrollen en de releasedatum van de film is nog niets bekend.

De Palma’s ‘Scarface’ was destijds zelf een remake van de originele film met Paul Muni uit 1932.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content