Sony maakt ‘The Interview’ digitaal beschikbaar

Deze bioscoop in Atlanta zal The Interview vertonen © REUTERS

Sony Pictures heeft de film “The Interview” uitgebracht op de speciale website seetheinterview.com en via diensten van Google en Microsoft. Dat maakte het bedrijf bekend. In eerste instantie is die digitale versie alleen in de VS beschikbaar.

Vanwege de film was het bedrijf de voorbije weken het doelwit van een hacking waarachter – althans volgens de Verenigde Staten – Noord-Korea schuilgaat.

Eerder had Sony nog de release van de satire, waarin het hoofd van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un explodeert, geschrapt. Dat deed het bedrijf nadat de hackers ermee hadden gedreigd aanslagen te plegen tegen bioscopen die de film toonden en tegen bioscoopgangers en omwonenden. Enkele grote bioscoopketens kondigden daarop aan de film niet te zullen vertonen, en Sony schrapte de voor kerstdag geplande release. Vele acteurs en ook president Barack Obama bekritiseerden die beslissing. Een aantal onafhankelijke bioscopen bood aan de film te vertonen.

Youtube

“Sony heeft altijd de intentie gehad om de film op een nationaal platform uit te brengen”, zo zei directeur-generaal Michael Lynton van Sony in een persbericht. “Met dat in het achterhoofd gingen we te rade bij Google, Microsoft en andere partners vorige woensdag, 17 december, toen het duidelijk werd dat onze aanvankelijke releaseplannen niet mogelijk waren.” De film is nu digitaal (en betalend) te bekijken via de diensten YouTube en Play van Google, en op het videoplatform van de Microsoft-console Xbox.

Sinds kerstavond 19 uur Belgische tijd is de film beschikbaar. Op kerstdag komt de film ook in bijna 300 bioscoopzalen uit, terwijl tientallen andere zalen volgen na Nieuwjaar.

Los van de commotie over de hacking, terreurdreiging en vrije meningsuiting, is de film door critici eerder negatief onthaald.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content