Sneeuwwitjes en vooral Evil Queens

Volgend jaar krijgen we niet een maar twee verfilmingen van het klassieke sprookje te zien. Boosaardige stiefmoeders van dienst zijn Julia Roberts en Charlize Theron.

Het gebeurt maar al te vaak dat twee films over eenzelfde onderwerp te kort op elkaar in de zalen komen, herinner je maar de combo’s ‘Dante’s Peak’/’Volcano’ (1997), ‘Armageddon’/’Deep Impact’ (1998) of ‘Red Planet’/’Mission to Mars'(2000). Dat het niet altijd grootschalige rampenfilms moeten zijn bewees de tandem ‘Capote’/’Infamous’ (2006). Volgend jaar krijgen we twee bewerkingen van Sneeuwwitje voorgeschoteld en de vraag is dan welke van de twee het onderspit zal delven.

‘The Brothers Grimm: Snow White’ zal de spits afbijten. Regisseur Tarsem Singh schonk ons eerder al ‘The Cell’ en het onderschatte ‘The Fall’ en demonstreerde daarbij vooral zijn aandacht voor betoverende settings en kostuumontwerp. Zijn ‘Immortals’ dat later dit jaar zal uitkomen trekt die lijn verder door. De vrijwel onbekende cast zal worden aangevoerd door Julia Roberts in de rol van Evil Queen.

Daartegenover is er ‘Snow White and the Huntsman’, regiedebuut van Rupert Sanders met Charlize Theron als Evil Queen, Kirsten Stewart (Bella Swan uit de ‘Twilight’ trilogie) als Snow White en Chris Hemsworth (‘Star Trek’, ‘Thor’) als The Huntsman. Britse komiek Eddie Izzard neemt de rol van potige dwerg Tiberius op zich. Als alles verloopt zoals gepland is het de eerste film van een trilogie, maar een vernederende vergelijking met Singhs versie is even plausibel. (DDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content