Skyfall, Lincoln en Argo genomineerd voor Producers Guild Awards

© Francois Duhamel

‘Skyfall’ is de allereerste Bondfilm die genomineerd is voor de Amerikaanse Producers Guild Awards in de categorie Beste Film. Daarmee stijgen de kansen voor een Oscarnominatie in dezelfde categorie.

The Producers Guild of America hebben de producers genomineerd voor de prestigieuze Producers Guild Awards, dat zijn de onderscheidingen van de vakvereniging voor producers in Hollywood. De genomineerden in de categorie Beste Film zijn: ‘Argo’, ‘Beasts of the Southern Wild’, ‘Django Unchained’, ‘Les Miserables’, ‘Life of Pi’, ‘Lincoln’, ‘Moonrise Kingdom’, ‘Silver Linings Playbook’, ‘Skyfall’ en ‘Zero Dark Thirty’.

Opvallende titel in het lijstje is ‘Skyfall’. Het is meteen de eerste keer in de geschiedenis dat een James Bond-film genomineerd is voor een Producers Guild Award. Aangezien deze prijsuitreiking een belangrijke indicator is voor de Oscars, stijgen ook de kansen van de film op een Oscarnominatie in de categorie Beste Film.

De laatste keer dat PGA en the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences niet op dezelfde lijn zaten was zes jaar geleden. Toen koos PGA voor ‘Little Miss Sunshine’, terwijl de Oscar voor Beste Film naar Martin Scorsese’s ‘The Departed’ ging.

De producers die in de categorie Beste Animatiefilm in aanmerking komen voor een PGA zijn ‘Brave’, ‘Frankenweenie’, ‘Wreck-it Ralph’, ‘ParaNorman’ en ‘Rise of the guardians’.

In de categorie tv-drama werden ‘Breaking Bad’, ‘Downton Abbey’, ‘Game of Thrones’, ‘Homeland’ en ‘Mad Men’ genomineerd.

In de categorie TV-comedy hebben ’30 Rock’, ‘The Big Bang Theory’, ‘Curb Your Enthusiasm’, ‘Louie’ en ‘Modern Family’ een nominatie op zak.

De winnaars van de 24ste Producers Guild Awards worden bekendgemaakt op 26 januari in het Beverly Hilton Hotel. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content