‘Skyfall’ in première in Brussel

Woensdagavond, exact één dag na de wereldpremière in Londen, is de nieuwste James Bondfilm Skyfall in première gegaan in België. Een verslag.

Woensdagavond, exact één dag na de wereldpremière in Londen, is de nieuwste James Bondfilm Skyfall in première gegaan in België. In Londen kreeg Daniel ‘James Bond’ Craig het lastig -het zag er even naar uit dat de man ging flauwvallen – maar in Brussel was iedereen gelukkig gezond en wel.

De verwachtingen voor ‘Skyfall’ waren hooggespannen: de meeste recensies spraken lovend over de nieuwste Bondfilm, het was dus afwachten of de film de verwachtingen effectief ging inlossen. Eén en MNM-presentatrice Eva Daeleman: ‘Ik presenteer de avant-première en ik moet eerlijk gezegd bekennen dat ik niet zulke hoge verwachtingen heb. Niet omdat de film niet goed zou zijn, maar omdat ik het niet echt heb voor films met veel vechtscènes en blote bovenlijven. Daar staan Bondfilms nu eenmaal voor bekend. Maar ik heb gehoord dat deze film meer focust op de psyche van 007. Ik ben benieuwd.’

De avant-première was alleszins volledig in de James Bond-sfeer: James Bond-lookalikes en Bondgirls-lookalikes leiden het hele gebeuren in goede banen, het publiek kwam binnen via een tunnel die gevuld was met rook. Het enige wat nog ontbrak was het kenmerkende James Bond-deuntje dat iedereen spontaan kan neuriën. Iets wat wel opviel: nergens kon je de soundtrack van James Bond horen, noch de titelsong die Adele schreef. Dat kon de sfeer alleen nog meer versterkt hebben. Een minpuntje.

Alle VIPs waren ook piekfijn uitgedost alsof ze zelf gingen meespelen in de film. À propos: er waren geen acteurs uit ‘Skyfall’ te zien. Wel een Aston Martin, waar de Britse ambassadeur in aankwam. Britten weten immers hoe ze een entree moeten maken. In de zalen zelf werden voor de uitvoering legendarische foto’s en filmpjes getoond, zoals de beroemde scène waarin de eerste Bondgirl Ursula Andress in een witte bikini uit het water kwam. De legendarische 007-soundtrack begeleidde de beelden: The World Is Not Enough en nog vele anderen. Daarnaast kon je ook al beelden uit ‘Skyfall’ zien.

En de film zelf? Na de vertoning was acteur Gilles De Schryver (Code 37, Hasta la Vista) alvast enthousiast: ‘Ik vond niet dat Skyfall minder actiescènes bevatte dan de vorige films, maar ik vond het wel een van de beste Bonds sinds ‘Casino Royale’. De makers zijn er duidelijk in geslaagd om terug te keren naar de oudere -en betere- stijl. Hopelijk blijven ze ook die richting uit gaan.’
Skyfall is vanaf vrijdag te zien in alle Belgische bioscopen.

Judith Verfaillie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content