‘Silver Linings Playbook’ wint Toronto Film Festival

‘Silver Linings Playbook’ van de Amerikaanse regisseur David Russell, met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen, heeft het 37ste Toronto International Film Festival gewonnen.

‘Silver Linings Playbook’ van de Amerikaanse regisseur David Russell heeft het 37ste Toronto International Film Festival gewonnen. De film, met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen, werd zondag door het publiek als beste van 372 inzendingen uit 72 landen verkozen.

In de prent speelt Cooper de rol van een leraar die een crisisperiode doormaakt nadat zijn vrouw hem heeft verlaten en die terug intrekt bij zijn ouders (rollen van Jacki Weaver en Robert de Niro). In zijn geboortedorp ontmoet hij een weduwe, gespeeld door Lawrence, die met psychische problemen kampt sinds de dood van haar man. Ze is bereid Cooper te helpen zijn vrouw terug voor hem te winnen, in ruil voor een wederdienst.

‘Silver Linings Playbook’ moest het onder meer opnemen tegen ‘Argo’ van Ben Affleck, Thomas Andersons ‘The Master’ en ‘Cloud Atlas’ van de Duitse regisseur Tom Tykwer. Anders dan op de Europese filmfestivals in bijvoorbeeld Cannes of Venetië is er op het Canadese festival geen jury. Het publiek kiest de winnaar. Er zijn ook geen prijzen voor de beste acteurs of bijrollen. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content