Semaine de la Critique bekroont ‘The Tribe’

‘The Tribe’, de debuutfilm van de Oekraïner Myroslav Slaboshpytskiy, is de grote winnaar van de 53e Semaine de la Critique, een belangrijke nevensectie tijdens het filmfestival van Cannes.

‘The tribe’, een zwijgzame film van de Oekraïner Myroslav Slaboshpytskiy, is op het filmfestival van Cannes onderscheiden met de Grote Prijs van de Semaine de la Critique, een belangrijke nevensectie van het festival die slechts zeven titels in competitie had.

De onderscheiding, opgesplitst in de Grand Prix Nespresso et de Prix Révélation France 4, werd overhandigd door juryleden Andrea Arnold en Rebecca Zlotowski. The Tribe haalt, net als de film ‘Salvo’ vorig jaar, beide filmprijzen van de nevensectie.

De film speelt zich af in een pensionaat voor doofstommen, waar studenten een bende oprichten die zich bezighoudt met afpersing en prostitutie. De film geldt als een vrij “unieke” ervaring, onder andere omdat de acteurs communiceren via een niet ondertitelde gebarentaal.

Door deze prijzen zal de prent ondersteund worden bij de distributie. Gezien de duur van de film, meer dan 2,5 uur, is dat geen overbodige luxe. ‘The tribe’ is de eerste langspeelfilm van de 39-jarige Oekraïense cineast. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content