Selected Shorts #10 beschikbaar op DVD

Selected Shorts #10 is de nieuwste DVD-release van het gelijknamige label van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en bevat de hoogtepunten van de Vlaamse kortfilm in 2009.

Selected Shorts #10 is de nieuwste DVD-release van het gelijknamige label van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en bevat de hoogtepunten van de Vlaamse kortfilm in 2009. De DVD telt tien films, zowel professionele producties als studentenfilms, waaronder heel wat prijsbeesten.

Een Kleine Duw (Philippe Verkinderen) won de IKL-Publieksprijs; Post Scriptum (Jef Vingerhoedt) nam de Prijs voor Beste Korte Fictiefilm en de Publieksprijs mee op het Groot Ongeduld; Gestreept (Toon Mertens) werd geselecteerd voor het Filmfestival van Locarno; Venus vs Me (Nathalie Teirlinck) kreeg de Prijs voor Beste Europese Kortfilm op het Filmfestival van Berlijn; en Siemiany (Philip James McGoldrick) ten slotte won de Debuutprijs van het IKL.

Enkele bekende koppen die te zien zijn in de kortfilms op Selected Shorts #10: Sien Eggers, Marie Vinck, Adriaan Van den Hoof, Dimitri Leue, Ben Segers en vooral: Nand Buyl in zijn laatste rol.

De DVD is voor 15 euro te koop via de webshop van Selected Shorts en in de betere boek- en DVD-handel.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content