School vindt oude versie van script ‘The Breakfast Club’ in locker

© -

Bij een verhuis in een school in Chicago hebben schoonmakers een eerdere versie van het script van The Breakfast Club gevonden, zo meldt The Chicago Tribune.

Geen idee wat met u, maar bij ons nopen de woorden “Breakfast Club” meteen tot het neuriën van ‘Don’t You Forget About Me’. Voor onderstaand artikel suggereren wij toch maar voor deze plaat te opteren.

Werknemers van Park Ridge, de middelbare school van Maine, hebben tijdens het inpakken van documenten voor een verhuis immers een van de eerste versies van het script van John Hughe’s “The Breakfast Club” gevonden, weggestopt in een oude locker. Het script dateert van 21 september 1983, maanden voor de film geshoot werd, en draagt de handtekening van John Murphy, die destijds bevoegd was voor het schooldistrict en het script moest goedkeuren voor het geval dat de film eventueel in één van de scholen onder zijn bevoegdheid zou gefilmd worden.

The Tribune rapporteert dat het script enkele afwijkingen van de uiteindelijke versie bevat, waaronder de naam van het personage dat Molly Ringwald vertolkte. Claire Standish was namelijk bijna vereeuwigd geweest als ‘Cathy Douglas’. Bekt heel wat minder lekker, toch?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content