Schoenaerts, Rundskop en Oh Willy genomineerd voor Césars

© Belga

Matthias Schoenaerts, Michaël R. Roskams speelfilmdebuut “Rundskop” en de korte animatiefilm “Oh Willy…” van Emma de Swaef en Marc James Roels zijn dit jaar bij de genomineerden voor de Césars, de Franse tegenhangers van de Oscars.

Matthias Schoenaerts, Michaël R. Roskams speelfilmdebuut “Rundskop” en de korte animatiefilm “Oh Willy…” van Emma de Swaef en Marc James Roels zijn dit jaar bij de genomineerden voor de Césars, de Franse tegenhangers van de Oscars. Dat zegt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Ook de Vlaamse coproductie “A perdre la raison” is een van de genomineerden. Op 22 februari weten we of de nominaties worden omgezet in een felbegeerd beeldje.

Schoenaerts werd genomineerd in de categorie Meilleur Espoir Masculin. Hij krijgt de nominatie voor zijn rol in de Frans-Belgische coproductie “De rouille et d’os” van Jacques Audiard, die vorig jaar in première ging op het Filmfestival van Cannes.

Naast de nominatie voor Schoenaerts is “De rouille et d’os” nog genomineerd binnen acht andere categorieën: Beste Film, Beste Actrice, Beste Regisseur, Beste Geluid, Beste Montage, Beste Adaptatie, Beste Fotografie en Beste Originele Muziek. “Rundskop”, het langspeeldebuut van Michaël R. Roskam, heeft een nominatie beet voor de César voor Beste Buitenlandse Film.

De korte animatiefilm “Oh Willy…”, geschreven en geregisseerd door het duo Emma de Swaef en Marc James Roels, werd genomineerd voor een César voor Beste Animatiefilm. Ook de Vlaamse coproductie “A perdre la raison” van regisseur Joachim Lafosse werd tot slot genomineerd voor de César voor Beste Buitenlandse Film. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content