Schoenaerts: ‘Onze tijd verdraagt geen vrijblijvendheid en onverschilligheid meer’

© gf

Voor zijn rol in Maryland – een Afghanistan-soldaat met PTSS – heeft Matthias Schoenaerts zich zo extreem voorbereid dat het bijna uit de hand liep. in ‘Van Gils & Gasten’ kwam de acteur terug op de veeleisende rol en de bewogen opnames.

Maryland is het verhaal van een Franse elitesoldaat die sinds zijn terugkeer uit Afghanistan aan posttraumatische stressstoornis (PTSS) lijdt en raakt in de ban van de vrouw die hij beroepsmatig beschermen moet (Diane Kruger).

In de psychothriller speelt Matthias Schoenaerts de pannen van het dak. Voor zijn veeleisende rol had hij nauwelijks de tijd om zich voor te bereiden, wat hem duur te staan kwam. ‘Ik heb gedurende een drietal maanden twee uren per nacht geslapen. Ik was paranoïde, overspannen en heb twee dagen op intensieve gelegen.’ In het avondprogramma ‘Van Gils & Gasten’ kwam de Antwerpenaar terug op zijn vertolking, posttraumatische stress-stoornis (‘Onze tijd verdraagt geen vrijblijvendheid en onverschilligheid meer’), tegenspeelster Diane Kruger en (heel kort) zijn nieuw filmproject met Michael Roskam.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content