Scenaristen belonen The Grand Budapest Hotel en The Imitation Game

© BELGAIMAGE

“The Grand Budapest Hotel” en “The Imitation Game” zijn in de prijzen gevallen op de Writers Guild Awards, de jaarlijkse prijsuitreiking van de Amerikaanse scenaristenvereniging in Los Angeles.

Regisseur Wes Anderson ging aan de haal met de prijs voor beste originele scenario voor “The Grand Budapest Hotel”, die ook genomineerd is voor negen Oscars. Die laatste worden op 22 februari uitgereikt.

Anderson schreef het scenario van “The Grand Budapest Hotel” met Hugo Guinness. “The Grand Budapest Hotel”, een typische Wes Anderson-film qua stijl, speelt zich af in een gerenommeerd Europees hotel tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

De film volgt de conciërge van het hotel, M. Gustave (Ralph Fiennes), en Zero Moustafa (Tony Revolori), de piccolo die zijn beste vriend wordt. Beiden raken betrokken bij de diefstal van een peperduur schilderij en de strijd om een aanzienlijk familiefortuin.

The Imitation Game

Graham Moore won dan weer de prijs voor de beste adaptatie met “The Imitation Game”. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen, die door Andrew Hodges neergepend zijn in de biografie “Alan Turing: The Enigma”.

De film vertelt het levensverhaal van Alan Turing, een Britse wiskundige en informaticus die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte voor de Britse crypto-analytische dienst, die als doel had onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen. Turing slaagde erin om de Duitse Enigma-codes te breken. “The Imitation Game”, een regie van de Noor Morten Tyldum, heeft acht Oscarnominaties op zak.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content