Scenarist ‘Buried’ smeekt om Oscarnominatie

© DR

De scenarioschrijver van ‘Buried’ heeft een brief geschreven aan de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, waarin hij openlijk pleit voor een Oscarnominatie. Hiermee overtreedt hij de regels van de Academy.

Het tijdschrift Entertainment Weekly heeft een brief bemachtigd waarin scenarist Chris Sparling de Academyleden aanspoort om zijn scenario voor de thriller ‘Buried’ te nomineren. Hij verwijst hiervoor naar positieve recensies en een recent verzilverde prijs. Maar hij moedigt de Academyleden ook openlijk aan om zijn script in hun persoonlijke lijst van vijf nominaties te plaatsen.

Dit strookt niet met de reguleringen van de Academy, die zegt dat scripts naar de leden opgestuurd mogen worden, maar bijgaande mailing uit den boze zijn, zeker als die de verdiensten van een film, een succes of een individu verheerlijken. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft nog niet gereageerd op de brief van Chris Sparling.

Met deze actie dreigt Sparling hetzelfde lot te ondergaan als ‘The Hurt Locker’-producent Nicolas Chartier. Die werd vorig jaar verbannen van de Oscaruitreiking, nadat hij de Academyleden een e-mail had gestuurd met het verzoek om ‘Avatar’ te negeren ten voordele van zijn film. Uiteindelijk won de oorlogsfilm alsnog zes Academy Awards, waaronder voor die voor Beste Film.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content