Scenarioschrijver Frank Pierson overleden

© Getty Images

De Amerikaanse scenarioschrijver Frank Pierson (87) is overleden. Hij won in 1975 een Oscar voor het scenario van de film ‘Dog Day Afternoon’. De afgelopen jaren was hij onder meer actief als artistiek leider van het American Film Institute.

De Amerikaanse scenarioschrijver en filmregisseur Frank Pierson (87) is overleden in Los Angeles. Pierson was vooral bekend van de scenario’s voor de films ‘Dog Day Afternoon’, waarvoor hij in 1975 een Oscar kreeg, en ‘Cool Hand Luke’.

De doorbraak van Pierson kwam er in 1958 door het schrijven van scenario’s voor ‘Have Gun’ en ‘Will Travel’. Maar hij schreef ook voor series als ‘Naked City’ en ‘Route 66’. Daarnaast schreef Pierson ook mee aan de verhaallijn van de films ‘Cat Ballou’ en ‘ Cool Hand Luke’. Beide films werden genomineerd voor een Academy Award.

Frank Pierson schreef het scenario voor de misdaadfilm ‘Dog Day Afternoon’ en kreeg hiervoor een Oscar in 1975. De film, met in de hoofdrollen Al Pacino en John Cazal, vertelt het verhaal van twee mannen die snel een bank willen overvallen. Maar de overal draait uit op een gijzeling.

De laatste jaren werkte Pierson voornamelijk als schrijver en producent van populaire tv-series zoals ‘Mad Man’ en ‘The Good Wife’. Ook was hij artistiek leider van het Amerikan Film Institute. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content