Scenario gezocht voor film over Gent voor het Filmfestival Gent

© Thinkstock

Het collectief “Screenwriters Follow Gent” zoekt scenario’s voor een film over de Arteveldestad die op het 40ste Filmfestival Gent getoond zal worden.

Het collectief “Screenwriters Follow Gent” zoekt scenario’s voor een film over de Arteveldestad die op het 40ste Filmfestival Gent getoond zal worden.

Dat laat het festival weten. De film moet twee hoofdpersonages volgen door de stad Gent. De scenarioschrijvers moeten daarbij bepalen wat ze zien, horen, beleven of missen. De uitgekozen scenario’s zullen in de productie opgenomen worden en deel uitmaken van de film.

“Kies een straat, doorgang, buurt, huis of café in Gent en schrijf jou verhaal vanuit dat punt”, klinkt het in de oproep tot de kandidaat-scenarioschrijvers. “Ieder individueel script moet zich afspelen in een beperkt gebied, bijvoorbeeld één straat, zodat wanneer samengevoegd, de hoofdpersonages zich door Gent verplaatsen.” De scripts moeten een culturele of historische relevantie hebben met betrekking tot Gent en moeten in het heden plaatsvinden.

Nederlandstalige of Engelse scenario’s kunnen opgestuurd worden naar followgent@gmail.com. Na vertoning op het festival, zal de film op het internet geplaatst worden.

Overigens zijn er nog meer oproepen voor het komende filmfestival. Zo worden jonge componisten uitgedaagd om muziek te schrijven bij Martin Scorseses “The Big Shave” uit 1968. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content