Scarlett Johansson, meest rendabele actrice ooit

© Reuters

De 31-jarige Scarlett Johansson is (voorlopig) de lucratiefste actrice aller tijden. Dat blijkt uit de laatste update van Box Office Mojo, de lijst met acteurs waarvan de films het meest geld in het laatje bracht.

In de nieuwe ranking met acteurs waarvan de films het meest geld in het laatje bracht, nog steeds vooral gedomineerd door haar mannelijke collega’s, pronkt de Deens-Amerikaanse actrice op de tiende plaats met een totale gross van een slordige 3,3 miljard dollar.

De eerste negen plaatsen op de ranking zijn dus voorlopig bezet door mannelijke acteurs, waarvan Harrison Ford de lijst aanvoert met een totaal van zo’n 4,8 miljard dollar opbrengsten. In zijn kielzog vinden we Samuel L. Jackson met 4,6 miljard dollar aan inkomsten van de films waarin hij een rol had. De top 3 wordt vervolledigd door Morgan Freeman. De aimabele Amerikaan heeft een totaal van 4,4 miljard dollar achter zijn naam.

Johansson is met een tiende plaats de eerste vrouw op de lijst. Ze gaat gevestigde namen als Gary Oldman, Robin Williams en Bruce Willis vooraf. Gemiddeld brengen haar films 90 miljoen dollar op.

La Johansson heeft een stevig palmares waarin ze zowel artistieke werken alla Lost in Translation en Girl with a Pearl Earring afwisselt met lichter verteerbaar superheldenvertier. In de Marvelfilms is ze namelijk geregeld te bewonderen als de onbevreesde Black Widow.

Voor de volgende actrice op de lijst is het wachten tot de negentiende plaats, Cameron Diaz, en daarna staan er nog slechts drie actrices in de top 30: Helena Bonham Carter, Cate Blanchett en Julia Roberts.

Verder is de aanwezigheid van sommige stemacteurs, Anthony ‘C-3PO’ Daniels en Andy ‘Gollum’ Serkis, die hoger gerangschikt staan dan gevestigde steracteurs als Brad Pitt en Leonardo DiCaprio opvallend. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content