Sandra Bullock is best betaalde actrice

© Belga

De Amerikaanse actrice was het voorbije jaar de grootverdiener in Hollywood. De 50-jarige oscarwinnares verdiende tussen juni 2013 en juni 2014 naar schatting 38 miljoen euro. Jennifer Lawrence en Jennifer Aniston vervolmaken de top drie.

Dat Bullock bovenaan de lijst staat, heeft volgens Forbes vooral te maken met het succes van de film ‘Gravity’ van Alfonso Cuaron waarin Bullock de hoofdrol speelt. De film bracht 533 miljoen euro op en sleepte 7 oscars in de wacht. Op plaats twee in de lijst staat de 23-jarige actrice Jennifer Lawrence met 25 miljoen euro. Zij speelde onder andere mee in ‘American Bluff’ en ‘Happines Therapy’.

Op het derde trapje staat Jennifer Anniston met 23 miljoen euro. Dat heeft vooral te maken met het blijvende succes van de tv-reeks Friends en met reclamecampagnes. Angelina Jolie, die vorig jaar nog de lijst aanvoerde, staat op de vijfde plaats met 13,5 miljoen euro aan inkomsten.

Gwyneth Paltrow verdiende een miljoen meer en eindigde daardoor nog een plek hoger. Forbes verwacht wel dat Angelina Jolie volgend jaar opnieuw hoger zal scoren. Het zakenblad verwijst naar het succes van de Disney-prent ‘Maleficent’. Die film kwam uit in mei en bracht wereldwijd al meer dan 544 miljoen euro op. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content