Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele in debuutfilm van ‘Bevergem’-regisseur Gilles Coulier

© /

‘Cargo’, het langspeelfilmdebuut van Gilles Coulier, volgt drie broers die het familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele vertolken de hoofdrollen.

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

‘Cargo’ brengt het ruwe verhaal van drie broers die het familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties.

Gilles Coulier, bekend als regisseur van ‘Bevergem’, schreef het scenario met co-auteur Tom Dupont en ontwikkelden het samen verder binnen het Script&Pitch programma van het TorinoFilmLab. De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele.

‘Ik wilde met karakterkoppen werken die zouden passen in de harde wereld van de visserij.’ zegt Coulier. ‘Na ‘Bevergem’ kijk ik er enorm hard naar uit om weer met deze drie ervaren topacteurs te werken.’

De regisseur doet voor zijn debuutfilm opnieuw beroep op cameraman David Williamson als director of photography. Tom Denoyette zorgt voor de montage.

De opnames zouden op 22 februari van start gaan in Oostende. Burgemeester Johan Vande Lanotte is tevreden. ‘We zijn enorm opgetogen dat Gilles Coulier als locatie voor zijn eerste langspeelfilm voor Oostende kiest. Met het Filmoffice van Oostende ondersteunen we dit project, waarin jonge talenten volop kansen krijgen’, zegt hij in het persbericht. ‘Bovendien heeft de cast met Sebastien Dewaele een rasechte Oostendenaar in zijn midden. En ook Sam Louwyck heeft een grote link met de stad.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content