Safety First wordt verfilmd

Safety First © BELGA

De komische reeks over de klungelige agenten van bewakingsteam Safety First wordt verfilmd. De opnames – met de colledige cast – starten volgende zomer.

De makers van de Safety First liepen al een tijdje rond met een verhaallijn die ze niet in een halfuurtje verteld kregen. Dat bracht hen op het idee om de avonturen van het bewakingsteam naar het witte doek te brengen, zo meldt VTM in een persbericht. De voltallige cast – Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ben Segers en Ruth Beeckmans – zullen volgende zomer met de opnames van de film starten.

Voor bedenker en regisseur Tim Van Aelst wordt Safety First ‘The Movie’ meteen zijn regisseursdebuut. ‘Het is een droom om dit te mogen doen. Maar we beseffen hier bij Shelter maar al te goed dat het een gigantische uitdaging is’, aldus Van Aelst. ‘Een film maken is weer heel wat anders dan een sketchshow of sitcom. We zullen opnieuw geweldig op de proef worden gesteld, maar wie ons traject een beetje kent, weet dat we er nu eenmaal van houden om onze grenzen constant te verleggen.’

Uiteraard zal het script draaien rond personages Dirk Porrez, Smos, Luc Turlinckx en Ingrid Porrez. Meer geven de scenaristen momenteel niet prijs. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content