Safety First als kerstfilm in de bioscoop

© VMMA

Er is een speelfilm van Safety First in de maak. De VTM-reeks zal worden omgevormd tot een langer verhaal dat in de zalen te zien zal zijn rond de kerstperiode van 2015.

Leuk nieuws om de dag mee te beginnen: de succesvolle tv-serie ‘Safety first’ krijgt een vervolg op het grote scherm. Dat nieuws heeft regisseur Tim Van Aelst zelf bekendgemaakt in De Standaard en Het Nieuwsblad. Intussen heeft VTM het nieuws ook bevestigd.

De opnames van de film zouden starten in de zomer van 2015 en de film wordt verwacht tegen het einde van datzelfde jaar. ‘We zaten al een tijdje met een verhaallijn die we niet in een halfuur konden samenvatten’, aldus Van Aelst. ‘Vervolgens zijn we gaan fantaseren: ‘Waarom geen film maken?’ De goesting is heel groot bij iedereen en ook VTM zag de film helemaal zitten.’

Voor de bedenker en regisseur wordt Safety First ‘The Movie’ meteen zijn regisseursdebuut. ‘Het is een droom om dit te mogen doen. Maar we beseffen hier bij Shelter maar al te goed dat het een gigantische uitdaging is’, aldus Van Aelst. ‘Een film maken is heel wat anders dan een sketchshow of sitcom. We zullen opnieuw geweldig op de proef worden gesteld, maar wie ons traject een beetje kent, weet dat we er nu eenmaal van houden om onze grenzen constant te verleggen.’

Op dit moment loopt nog het tweede seizoen van ‘Safety first’ op VTM. De serie vertelt het verhaal van vier bewakingsagenten die de meest grappige en onvoorstelbare dingen meemaken tijdens hun officiële opdrachten. Over de inhoud van de film is nog niet veel bekend. “Het is nog te vroeg om iets over de verhaallijn te lossen. Al moet de film wel inhoud hebben. Het is niet de bedoeling een langgerekte aflevering te maken. De privéproblemen van de personages en hun onderlinge relaties komen centraal te staan.” (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content