Sacha Baron Cohen speelt Freddie Mercury

GK Film, Tribeca Productions en Queen Films slaan de handen in elkaar voor een film rond Queen-legende Freddie Mercury. Sacha Baron Cohen werd gecast voor de leading role.

Sacha Baron Cohen is klaar voor een nieuwe rol. Dit keer geen “wicked gangstah“-rapper (Ali G), mankini-dragend Kazachs journalist (Borat) of Oostenrijkse modenicht (Brüno), maar wel een serieus non-fictief personage: Freddie Mercury.

Scenarist Peter Morgan, bekend van The Queen en Frost/Nixon, spitst zich momenteel toe op het script. De prent kreeg voorlopig nog geen naam of regisseur toegewezen, maar we weten wel al dat de film zal focussen op de beginjaren van Engelands meest legendarische rockgroep tot aan hun onvergetelijke Live Aid-concert van 1985. Mercury’s dood – hij stierf op 45jarige leeftijd aan aids – wordt buiten beschouwing gelaten.

Brian May, Roger Taylor en John Deacon, de nog in leven zijnde ex-bandleden van Queen, staan helemaal achter het project. Speciaal voor de film richtten ze zelfs een eigen bedrijfje op om samen met Tribeca Productions en GK Film de productie te kunnen leiden. Deze zou van start moeten gaan in 2011.


Krijg nog even kippenvel bij de live performance van Freddie Mercury en de zijnen hieronder. Bohemian Rapsody uiteraard!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wie – voor zover dat mogelijk is – Sacha Baron Cohen niet kent, kan hieronder een introductiefilmpje bekijken voor zijn alter ego Brüno. Naast Ali G, Borat en Brüno vertolkte hij ook al de kleinere rol van Mr. Pirelli in Sweeney Todd. In december 2011 zal hij te zien zijn als stationschef in Scorcese’s Hugo Cabret.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Griet Op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content